Op naar Death Valley

Gisteravond nog even een wandelingetje gemaakt door het hotel (Circus Circus), er bleek een gans pretpark in het hotel aanwezig, inclusief 2 roetsbanen en vele andere attracties, we leken wel in Walibi te zitten,. In het hotel was er ook een heuse winkelstraat met onder andere een Mc Donalds en Starbucks. Omstreeks 22h30 in os bedje, we waren dan al een 28 uur wakker en vonden het welletjes geweest.

Om 7 uur terug paraat om op tijd te kunnen vertrekken richting Death Valley, we planden een eerste stop aan de Red Rocks, een rotsformatie eventjes buiten Las Vegas, en je kunt het wel raden zeker… in het rood.

DSC_0534 (Medium) DSC_0568 (Medium)

DSC_0569 (Medium)

 

Het begint al terug aardig warm te worden, we maken nog een vlugge tussenstop om iets te eten, we vinden wonder boven wonder iets anders dan een hamburgertent.

Na de obligate fotoshoot vangen we onze tocht aan naar Death Valley, onze eerste stop is Dante’s View, een uitzichtspunt over Death Valley met een prachtig zicht over de zoutvlakten van Badwater.

 

DSC_0596 (Medium) DSC_0620 (Medium)

DSC_0625 (Medium)

IMG-20160718-WA0001

Vervolgens doen we de 20 mules road, dat is een onverharde weg tussen de rotsformaties, zeer mooi, maar tegelijk bloedheet.

DSC_0645 (Medium) DSC_0639 (Medium)

DSC_0643 (Medium)

We zetten onze weg verder richting ons hotel in Furnace Creek, we komen voorbij Zabriski point en pikken dit uitzichtspunt ook maar eventjes mee, als we uit de auto komen wordt onze adem bijna afgesneden van de warmte, het lijkt wel of ze hier met een massa haardrogers aan het blazen zijn (denk dat dit is om Brenda te plezieren 😉 ) Vanop Zabriski point hebben we terug een prachtig zicht op de omgeving.

DSC_0652 (Medium) DSC_0656 (Medium)

 

Op naar ons hotel, maar opeens zien we een wegwijzer naar Badwater, we besluiten om dit ook nog te doen en passeren de Golden Canyon, waar je een wandelingetje kan doen naar de Kathedral van een 3 km, in ons enthousiasme besluiten we om dit te doen, het is warm maar dat gaat wel lukken denken we, het is 116°F zien we in onze auto, daar gaan we dan, met de nodige voorraad water en “frisse” moed… maar na een kwartiertje wandelen beseffen we al gauw dat dit niet zo een goed idee was om dit te doen bij deze hitte (onze auto is trouwens de enige op de parking wat ook al geen goed teken is) en keren we wijselijk terug naar de auto. Achteraf blijkt dat 116° F overeenkomt met 47° C, toch niet echt wandelweer dus.Nu vinden we dat het welletjes geweest is voor vandaag en besluiten naar ons hotel te gaan om eventueel nog een frisse duik te nemen. De duik hebben we genomen, maar zo fris was het niet, door de hitte hier was het water aan de warme kant, maar het heeft toch deugd gedaan.

In het hotel nog vlug iets gegeten deze avond en nu bedje in.

Morgen nog naar Badwater en daarna zetten we koers naar Mammoth Lakes en Yosemite Park.

1 reactie op Dag 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *