Hallo San Diego!

We hebben vandaag na 3 dagen afscheid genomen van L.A. en zijn doorgereden naar San Diego. Na wat zoeken en sukkelen zijn we er toch in geslaagd om terug via de Highway 1 te rijden zodat we weer de mooie stranden konden passeren. Een rit van 6u uur en een paar dutjes later kwamen we aan in ons hotel in San Diego. Het is hier weer zo een typisch Amerikaans Motel-achtig hotel, waarbij je kamer meteen op de parking uitkomt. We voelen ons een beetje zoals in de films.

Na het uitladen van de valiezen vertrokken we richting het centrum. We stopten eerst aan ‘old town’. Vanop de parking leek dit op het eerste zicht maar een flauwe bedoening, maar eens we een huisje doorgewandeld waren, waanden we ons precies in het Mexico van 100 jaar geleden! Enkele huifkaren, koetsen, witte huisjes…. en het leukste was dat al de huisjes in dit dorp in gebruik waren als restaurants, winkeltjes, museums of zelfs als een hotel. Het was echt de moeite waard en heel leuk om eens door te lopen.

DSC_0704 (Medium) DSC_0693 (Medium) DSC_0688 (Medium)

DSC_0690 (Medium)

DSC_0694 (Medium)DSC_0689 (Medium) DSC_0685 (Medium)

 

We sprongen terug in de auto en zijn vervolgens doorgereden naar het echte centrum. Papa wou daar heel graag het oude vliegdekschip zien! Wat een mastodont van een schip! Er stonden zelfs nog verschillende vliegtuigen en helikopters op, we zijn niet op het schip zelf geweest, want daar was het al te laat voor, dus zijn we langs de baai verder gewandeld tot aan het ‘kissing statue’. Dit is een standbeeld met de kussende matroos en verpleegster,  van die legendarische foto op Time square.

2016-07-29 01.01.25 (Medium)

DSC_0725 (Medium)

Gaslamp quarter stond als laatste op onze planning vandaag, dit zou een gezellig buurtje zijn waar nog ‘gaslantaarns uit d’n oude tijd’ staan. We hadden in onze gids gelezen dat het hier leuk was om te eten, maar na een kwartiertje wandelen door dit stadsgedeelte besloten we toch rechtsomkeer te maken en terug te keren naar ‘Old Town’ en daar Mexicaans te eten.

We hadden duidelijk de juiste keuze gemaakt! Met een cocktail voor 4 ( lees: 1 super groot glas Magharita met 4 rietjes), een grote kom nacho’s, wat tortilla’s en live muziek sloten we onze avond mooi af.

WhatsApp-Image-20160729(1) WhatsApp-Image-20160729

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *