Vandaag zijn we deze morgen vroeg uit San Francisco vertrokken,  we konden SF niet verlaten zonder de straat met de vele bochten de befaamde Lombardstreet eens genomen te hebben.  Blijkbaar waren we niet de enigen met dit idee want ze hadden daar net een bus Chinezen gelost.

DSC_0296 (Medium) - kopie

Onze eerste halte na San Francisco is  Santa Cruz waar we eerst een missiepost bezochten waar de Europse paterkes de indianen bekeerden.

DSC_0312 (Medium) - kopie DSC_0313 (Medium) - kopie

Vervolgens brachten wee een bezoekje aan zo’n typisch Amerikaans pretpark  langs het strand, met alles erop en eraan, inclusief de “echte” Amerikanen 😉

DSC_0316 (Medium) - kopie DSC_0317 (Medium) - kopie DSC_0324 (Medium) - kopie DSC_0345 (Medium) - kopie

DSC_0339 (Medium) - kopie

DSC_0330 (Medium) - kopie

Vervolgens ging het richting highway 1 de schitterende kustweg langs de pacific, onze volgende tussenstop was Monterey waarvan we horen zeggen hadden dat er een schitterend aquarium te bezoeken was… en of het schitterend was?? Ja hoor, we hebben daar vissen gezien in alle soorten maten en modellen, van de kleinste Nemootjes tot de grootste haaien, je kan het niet bedenken of het zwemt daar rond.

DSC_0397 (Medium) - kopie DSC_0394 (Medium) - kopie DSC_0391 (Medium) - kopie DSC_0360 (Medium) - kopie

2016-07-23 15.14.20

Na het spectaculaire aquarium in Monterey, namen we even de tijd om Carmel te bezoeken, dit is het dorpje waar Clint Eastwood ooit burgemeester was.

Vervolgens namen we de 17 miles road langs de kust waar er verschillende schitterende viewpoints zijn, met onder andere de “lonely cypress” die eenzaam op een rots staat.

DSC_0420 (Medium) - kopie

en waar we de ruwe kust in zijn volle glorie konden bewonderen.

DSC_0412 (Medium) - kopie

We trekken verder naar het zuiden waar langs de kronkelende weg langs de kustlijn, ter hoogte van Big Sur woeden er hevige bosbranden en zien we de brandweer met de moed der wanhoop de brandhaarden bestrijden.

DSC_0423 (Medium)

De Highway 1 blijkt niet zoals we verwachten een recht baantje langs de kust te zijn maar heeft meer weg van een kronkelend bergpad dat soms hoog in de bergen zit om daarna weer af te dalen tot aan de kust, voor de mensen met hoogtevrees in onze auto niet echt een plezierig ritje, maar wel met onvergetelijke zichten over de pacific.

DSC_0438 (Medium)

Het Jules Pfeiffer Burns State Park is onze volgende stop, eventjes de beentjes strekken en bekomen van de, voor sommigen onder ons, angstaanjagende rit. In het Jules Pfeiffer Burns State Park is er na een korte wandeling een mooie waterval te zien die op het strand uitkomt, helaas is in de zomer de waterval niet zo groot, maar toch mooi om te zien.

DSC_0449 (Medium)

Daarna nog een korte stop bij de zeeleeuwen en vervolgens naar ons hotel in Cambria, het is inmiddels 21h en onze maag begint om avondeten te vragen 🙂 helaas zijn de meeste restaurants reeds gesloten maar we vinden toch nog een leuk Italiaans restaurant die zo vriendelijk is om ons nog van een lekker diner te voorzien…

Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *