We rijden verder via Highway 1

We hebben er vandaag alweer een lange dag in de auto opzitten. Rond 10u15 deze ochtend zijn we vertrokken, en late start van de dag, maar gunden onszelf eens een ‘uitslaapdagje’. We reden eerst een stukje terug op onze tocht, want we wilden graag de zeeolifanten overdag eens in actie zien, dit lag maar op 10 minuten van ons hotel, dus we zouden niet te veel tijd verliezen. We hadden eerder deze week de zeeleeuwen ‘dikkerdjes’ genoemd, we trekken onze woorden terug! In vergelijking met de zeeolifanten zijn zeeleeuwen precies slanke zeemeerminnen! Met hun blubberende lijven waren de mannetjes kleine territoriumgevechtjes aan het houden en her en der lagen de dikzakjes te zonnen, terwijl ze zichzelf af een toe insmeerden met de nodige porties modder (hun natuurlijke zonnecrème).

DSC_0472 (Medium) DSC_0474 (Medium) DSC_0475 (Medium)

Blij dat we de zeeolifanten toch eens in actie hadden gezien, vertrokken we richting Solvang. We maakten een tussenstop in een supermarkt waar we stokbrood en beleg kochten: vandaag geen grote zoektocht naar eten, we zouden picknicken. De supermarkt was enorm en het aanbod super uitgebreid, iets wat we nog niet vaak zagen hier in Amerika. De prijzen voor de ‘niet fastfood’ producten waren wel hallucinant. Een potje boursinkaas kost hier blijkbaar al snel $7. In de supermarkt was ook een starbucks aanwezig, dus om onze dagelijkse gewoonte eer aan te houden stapten we elk de auto in met een heerlijke frappuccino.

IMG-20160724-WA0000

Onze tocht over Highway 1 ging verder en we reden van de ene file naar de andere, rond 14u kwamen we aan in Solvang, een Deense nederzetting. Tijdens onze wandeling door dit dorp waanden we ons in Denemarken. We overwogen even om daar te picknicken, maar de warmte en drukte jaagden ons toch terug de auto in, dan maar picknicken op onze volgende stop.

DSC_0476 (Medium) DSC_0479 (Medium) DSC_0483 (Medium)

DSC_0485 (Medium)

En alweer waren de files daar! Pas 2u later kwamen we aan in Santa Barbara, het was daar gelukkig wel een lekker windje en een paar graden frisser. We legden onze handdoeken uit en hadden een heerlijke picknick (met stokbrood, in plaats van dat typische sponzenbrood hier) op het strand. Na een uurtje te genieten van de zon, keerden we alweer terug naar de auto, want we hadden nog een redelijke rit voor de boeg. Ons gevoel zei ons dat er ons ook nog wat file te wachten stond, en gelijk hadden we 🙁

IMG-20160724-WA0001

DSC_0491 (Medium)

Met dank aan de files reden we stapvoets langs Malibu, waar de gigantische villa’s op de flanken van de bergen en het strand lagen, we keken onze ogen uit! Wat een gigantische huizen! Het volgende strandstadje dat we passeerden was Santa Monica, hier zagen we de pier met het pretpark op. We hebben besloten dat we morgen hier een bezoekje aan gaan brengen.

DSC_0497 (Medium) DSC_0501 (Medium)

Rond 20u30 zijn we aangekomen in ons hotel in Los Angeles, we zitten slechts 1 straat van de Hollywood Blvd af en zagen onderweg al de sterren in het voetpad! We kijken er al naar uit om deze stad te gaan verkennen.

1 reactie op Dag 8

  1. Alweer een heel mooie roadtrip…..
    En straks…..The City Of Angels….
    Wish we were there….
    Luc zegt dat ge eens nr de Whiskey A Go Go zou moeten gaan, een bekende rockclub; misschien kan je wel een verrassings optreden meepikken hihihi…., een Aerosmitheke ofzo.., of Hollywood Vampires…
    ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *